søndag den 4. maj 2014

Så "Mama", nu kan du krybe i din bluseDen besked kunne jeg givet min mormor her til aften, for det meste af dagen har jeg lavet monteringsarbejde for hende.

Hun spurgte, om jeg ville gøre det, for hun var ikke helt sikker på, hvordan det er bedst at sy strik sammen, og jeg sagde (selvfølgelig) ja. Hvad gør man ikke for sin skønne mormor?
Når man oveni ser, hvor flot hun har strikket den, så ville det være synd med en mindre pæn montering.

Det gik faktisk ret let, og jeg prøvede noget nyt, nemlig at sy retstikkede, lige ærmer i. Jeg kunne ikke finde nogen forklaring på, hvordan man gør - hverken i diverse strikkebøger eller på nettet - så jeg gjorde det på samme måde, som når jeg syr glatstrikkede ærmer med kuppel i bluser.Bagstykket skulle ifølge opskriften var længere end forstykket, men min mormor har gjort et eller andet galt, for det var ikke tilfældet. Istedet var forstykket fire pinde længere end bagstykket. Da der skal være en lille slids mellem for- og bagstykke, ser man det ikke rigtigt.

Der skal hækles en fastmaskekant med guldgarnet i halsudskæringen. Det kunne jeg dog ikke gøre for hende, idet hun ikke havde givet mig guldgarnet med, så den sidste finish skal hun selv fikse, men det bliver heller ikke noget problem.


6 kommentarer:

 1. Den er rigtig fin....både selve blusen og din montering.
  Nydeligt arbejde ^^

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for rosen omkring monteringen. Når nu det ikke var mit eget strik, gjorde jeg mig lige lidt ekstra umage :-)

   Slet
 2. Den er så fin! Det er et flot stykke arbejde - både strik og montering. Den bliver hun glad for.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det håber jeg også, at hun gør. Især når nu hun har brugt så lang tid på at strikke den.
   I går havde hun endnu ikke prøvet, om det passer, men i dag vil hun hækle omkring halsudskæringen. Dog ikke i guld, idet hun mener, at det kan komme til at kradse, og det gav jeg hende ret i.

   Slet
 3. Du har da noget af en sej mormor som hopper i en bluse med guld! Den er flot.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Min mormor elsker guld - hun har så mange "guld"sko :-)

   Slet

Det er altid hyggeligt med kommentarer fra mine læsere, så smid gerne en.