lørdag den 3. maj 2014

Maj er egomåned

Jeg deltager jo i årsudfordringen "12 months of knitting and crochet", som Hvad bier tænker satte i gang i januar.

Min overskrift her i maj er "Egomåned", og det betyder, at jeg vil forsøge at lave noget til mig selv.
I dag har jeg derfor kigget i på min hylde med alle mine strikke- og hæklebøger og hæfter fra diverse ugeblade.

På lagersalg for en måneds tid siden fandt jeg noget lækkert økologisk uldgarn fra Gepard, og de syv nøgler skal bruges til noget til mig selv.
Derfor har jeg kigget efter en opskrift på en cardigan og gerne en, hvor jeg kan kombinere med lidt neon - både i strikket, men også gerne med mulighed for at finde nogle fede knapper.

Min søde svigermor forærer mig altid sine gamle ugeblade og alle de tillæg, der nu er med, og derfor fandt jeg et lille hæfte, som stammer fra Familie Journalen 9. januar 2012.
I den er der to muligheder - begge designet af Lene Holme Samsøe. Den ene er feminin, og har en sød, hæklet kant, som netop kan laves i neon.
Den anden er i glatstrik, og giver mulighed for at strikke al rib i neon. Den har samtidig v-udskæring, som jeg ved, er klædelig, når man har en fyldig barm, fordi det får barmen til at syne mindre.


Hmmmm.... tænke, tænke, tænke.... jeg hælder mest til den med v-udskæring... Den er strikket i fem dele, og jeg vil bestemt forsøge at strikke forstykker og bagstykke i et stykke. Det med at sy sammen er jo spild af tid, men jeg ved også, at der vil være passager, hvor jeg skal holde tungen lige i munden, men alt for at sy så lidt så muligt sammen.
Den første er også strikket i fem dele, så der vil jeg også strikke bag- og forstykker på en gang. Måske passer neongarn ikke så godt til det mere feminine?

Det gør ikke noget, at det ikke er vildt spændende at strikke, for så har jeg jo noget til tv-strik.

Det må blive weekendens store spørgsmål :-)

6 kommentarer:

 1. Jeg synes helt klart den til højre! Hvis vi altså stemmer om det. :) Jeg kan godt lide det enkelt udtryk i den og specielt, hvis du tilsætter neondetaljer. Den bliver megafed!
  Jeg er også ved at bevæge mig mod at skulle strikke til mig selv... jeg er virkelig spændt på, hvordan det bliver!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også taget beslutningen nu om, at det skal være den til højre :-) Jeg synes nemlig også, at det neonfarvede passer bedst til den model.

   Ih, der er spændende med dit strik til dig selv, men mon ikke, at det bliver godt - du mestrer ret mange håndværksmæssige retninger!

   Slet
 2. Jeg synes den højre var det godt valg. Jeg synes faktisk den anden model ser meget tung ud.
  Det er så godt du vælger en ego måned. Jeg synes altid det sværeste er at få lavet noget til mig selv :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også svært ved at få lavet noget til mig selv. Derfor valgte jeg også at overskriften skulle være egorettet.

   Slet
 3. Aii hvor blive den bare fin, det er jeg ganske sikker på og hvor er det fedt, at du bare lige kan sætte dig ned og strikke sådan en til dig selv og så kigge på kuk-kassen samtidig :D Det gad jeg godt, men det går ikke så godt, når man skal sidde ved en symaskine jo ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også det, som er en af fordelene ved strik. Ved hækling er jeg også nødt til at kigge ned det meste af tiden.
   Tænk, hvis man kunne se tv og sy samtidig - det ville være smart!

   Slet

Det er altid hyggeligt med kommentarer fra mine læsere, så smid gerne en.