onsdag den 7. maj 2014

Et slag for lilla

Den sidste farve i Regnbuebloglegen er lilla.

Jeg har denne gang valgt to billeder af ting, som betyder noget for mig.


Det første af en af mine piloxinghandsker.
Jeg går til piloxing en gang i ugen, og det samme gælder for zumba. Jeg startede med sidstnævnte, idet jeg første gang prøvede det til det første Støt Brysterne-arrangement, jeg deltog i. Senere blev jeg præsenteret for piloxing, der er en blanding af boksning og pilates. Siden jeg kom i gang med at dyrke sport (igen), har jeg kunnet mærke en forskel i min krop. Jeg går næsten aldrig til kiropraktiker mere, jeg er ikke så træt, som jeg førhen var, og ikke mindst har de to ganges bevægelse i ugen gjort, at jeg slet ikke i samme grad som tidligere er trist om vinteren og oplever følelsen af angst. I det hele taget synes jeg, at min hverdag er blevet lettere at  klare - og jeg har en tro på, at det skyldes, at min krop er kommet i bedre stand. Det er jo lidt spøjst, at man faktisk får energi af at bruge energi. Samtidig har jeg denne vinter næsten ikke været syg - det er første gang i flere år, at jeg ikke har  haft to gange influenza og har haft over 10 sygedage.
Når jeg i en periode ikke har været af sted til enten piloxing eller zumba kan jeg mærke, at nogle af de tidligere "skavanker" kommer snigende, og så er det med at lette r*ven og komme i gang.


Disse smukke tulipaner i meget mørk lilla er nogle af de første planter, som min mand og jeg selv har sat i vores have.
Vi gjorde det for ca. 1½ år siden en efterårsdag, hvor vi sammen rodede i jorden og gravede 187 forårsløg ned, hvoraf disse mørkelilla tulipaner var nogle af dem. Det er anden gang, at de blomstrer, og hver gang jeg kigger på dem, kommer jeg til at tænke på den hyggelige eftermiddag, hvor også hunden var i sit es. Hun gravede med i den våde jord og var ubeskrivelig beskidt efterfølgende, men hun nød det og spænede rundt i hele haven af bare glæde. Glæden var knap så stor, da hun efterfølgende skulle i bad, fordi hun var helt indsmurt i jord.

_____________________________________________________________

Det var som skrevet først i indlægget det sidste indlæg i farvelegen, som Liv med bloggen "Min skæve vinduesplads til verden" søsatte i uge 14.
Det har været sjovt at være med, og ikke mindst har det også været interessant at se de andre deltageres bud på de forskellige farver.4 kommentarer:

 1. Lækre lilla ting!

  Jeg er også blevet glad for piloxing og det at røre mig. Det giver bare mere energi, og man får det bedre - også indvendigt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Anita :-)
   Ja, det gør noget ved det indre også!

   Slet
 2. Hvor er det dejligt at du har fundet styrke og langt bedre helbred i sporten. Sådan tror jeg faktisk det kan være for mange, men det kan også virke uoverskueligt at komme i gang. Så hatten af for dig. Det er virkelig dejligt at høre.
  Og sikke en dejlig tanke med alle jeres løg og mindet om en hyggelig eftermiddag.
  Tak fordi du legede med. Jeg har virkelig også hygget mid med alle de farverige indlæg i Blogville.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det sværeste er også at få sig taget sammen. Man kan sige, at den største bedrift i starten ligger i at hoppe i træningstøjet. Det kan til tider føles som en stor kraftanstrengelse, men når man først er kommet i tøjet, så kører det - og at et skridt ad gangen er fint - man skal ikke fx kunne løbe en maraton den første dag.
   Det kræver bestemt viljestyrke at ændre en vane - det er ikke nok at erkende, at det vil være godt for en fx at komme i gang med fysisk bevægelse. Man skal også handle på det, og det er klart den sidste del, der fordrer "at hive sig selv op ved hårrødderne" :-)

   Slet

Det er altid hyggeligt med kommentarer fra mine læsere, så smid gerne en.