mandag den 5. maj 2014

Det er smart at bruge tid på en strikkeprøve


Som man kan se ud af fotoet, så har jeg bestemt mig for en cardigan. Jeg var lidt i tvivl angående mit valg, men meget hurtigt fandt jeg frem til, at jeg synes, at det neongule passer bedst til den glatstrikkede.

Af erfaring har jeg fundet ud af, at den tid, man giver ud på at lave en strikkeprøve, kan være meget godt givet ud, så når jeg hopper ud i store projekter, som er tøj, laver jeg altid en strikkeprøve.

Jeg var som altid fristet til at lade være, men så tænkte jeg alligevel i går, at når nu den skulle laves på pind 4½, så kunne det ikke tage lang tid.
Det gjorde det heller ikke - og heller ikke at finde frem til, at en pind 4½, som opskriften siger, ville give forkerte mål. Som det er sket før, fandt jeg frem til, at jeg strikker strammere, så jeg skriftede til en str. 5, og den passede.

Nu glæder jeg mig ligefrem til at komme i gang. Det grå garn er så lækkert at have i hænderne!


På billedet ser forskellen ikke rigtigt, men der er en forskel på den grå og gule stribe nederst sammenlignet med de to øverste.

10 kommentarer:

 1. Du har ret. Det er smart! Farverne er skønne sammen. (Åh. Men jeg hader strikkeprøver!)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak - og jeg bliver heller aldrig fan af strikkeprøver :-)

   Slet
 2. Jeg synes sagtens, jeg kan se forskel :)

  Glæder mig til at se det færdige resultat :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvfølgelig kan du den lille forskel - i hvert fald kan den måles.

   Slet
 3. Uha. Det har jeg også svært ved at finde tålmodighed til, men du har da ret. Jeg strikker lidt løst, og skal ca 1/2 størrelse ned i pind istedet. Desværre erfaring fra færdige projekter. Bliver spændende at se det færdige produkt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er skægt, hvordan vores strikkefasthed er forskellige. Man finder efterhånden ud af, hvordan man som oftest afviger fra opskriften.
   Det med en forkert strikkefasthed har jeg også trælse erfaringer med, og jeg forsøger at fokusere på dem, når jeg ikke gider at lave en strikkeprøve :-)

   Slet
 4. Jeg har endnu til gode at lave en strikkeprøve. Undskyld. Men til mit forsvar, så strikker jeg ikke rigtig tøj - altså jo, men ... Nå. Måske skal jeg også bare se at komme i gang med de der prøver *suk* ved jo godt at det er smart!

  SvarSlet
  Svar
  1. Til fx tørklæder og sjaler laver jeg heller ikke strikkeprøver :-)
   Det er jo skønt, at ikke alt behøver det :-)

   Slet
 5. Det bliver da en superflot cardigan. Glæder mig til at se resultatet :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Majbrit - jeg er også spændt på det færdige resultat, og nu er jeg kommet godt i gang med ribben.

   Slet

Det er altid hyggeligt med kommentarer fra mine læsere, så smid gerne en.