fredag den 20. december 2013

Om at fremvise de mindre vellykkede ting

Min første Arne & Carlos-julekugle og mit første forsøg med tofarvestrik

Det er ved at være et stykke tid siden, at jeg skulle lære at strikke med to farver, og i går aftes fik jeg endelig monteret de to julekugler, som jeg har strikket.

Lad mig sige det med det samme, at for mig kræver det mere træning i teknikken, for jeg er bestemt ikke tilfreds med resultatet, der er noget ujævn i det. Det mærkelige er, at den første kugle blev pænere end nummer to - det burde jo være omvendt... I hvert fald skal jeg have mere øvelse i "trådspændingen".

I blogudfordringen var en af overskrifterne at fremvise det mest kiksede, man havde lavet, og lige præcis den dag gjorde, at jeg kom til at tænke på, at hvorfor kun fremvise det, som er blevet godt? Hvorfor ikke hoppe ud i at tage et billede af det, som ikke lige blev, som man ønskede?

Derfor får I også et billede af kugle to med en snemand. Den er ikke jævn i strikket, og oveni er den blevet meget aflang.
Det vil dog ikke afholde mig fra at opgive flerfarvestrik :-) Man er jo nødt til at turde fejle, hvis man vil være kreativ.

Min anden Arne & Carlos-kugle og et af mine kiksede resultater
ENGLISH:

I have just learned how to knit with two colours and the result is not my best. Normally I just show the things that I'm proud of, but why not showing something that not ended up quite so good?
The one with the bell was the first that I made. This looks better than my second ball, the one with the snowman.
What can I say - I have to practice :-)

The patterns are to find in the book "55 Christmas Balls  to Knit" written by Arne & Carlos.

_________________________________________________________________________________


Jeg deltager i Creative Friday hos Natural Suburbia.
I am participating in Creative Friday  at Natural Suburbia.
8 kommentarer:

 1. Altså… det er dine 2 første forsøg. Jeg synes sgu, at det er pænt godt gået! Og så synes jeg, at det er sejt, at du viser noget, som du ikke er tilfreds med - så kudos herfra!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak skal du have.
   Der skulle også lige en overvindelse til, men samtidig er det også fedt at komme i gang med en ny teknik.

   Slet
 2. Jeg tager hatten af for at du tør kaste dig ud i strik med to farver.
  Man kan godt se de ikke er perfekte. Men super resultat af de første forsøg :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Rigtig mange tak, Tanja.
   Det spøjse er jo, at den første blev pænere end nummer to, så jeg kan håbe, at nummer 3 bliver pænere end nummer 1 :-D

   Slet
 3. Det er nogle rigtig fine mønstre, du har valgt. Og jeg tænker, at du da ikke har gjort det nemt for dig selv, for de er ikke de nemmeste mønstre at strikke. Så du har faktisk gjort det godt. Noget a la færøske sweatre med mønstre, der gentager sig i det uendelige vil være godt at øve sig på. Eller f.eks. et tørklæde i hønsestrik.

  Og så er jeg helt enig i, at man sagtens kan vise de mindre vellykkede ting frem. Det gør jeg gerne. Ofte lige før jeg trævler op igen. Hehe. de mindre vellykkede ting er en del af ens læreproces, og derfor er de ligeså vigtige som de vellykkede. De er bare ikke ligeså pæne at se på ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du ret i, at det er en læreproces, og det er også ret fedt at se udviklingen. Det er jo fejlene, man lærer af.

   Jeg havde slet ikke tænkt i, at nogle mønstre er lettere end andre. Jeg har kun tænkt, at det handlede om at tælle sig frem, men jeg kan da godt se, at de mønstre, som du nævner, ville have været lettere at håndtere.
   Det kunne være, at jeg skulle kaste mig ud i det næste gang... :-) Tak for tippet!

   Slet
 4. De er da mega fine, Anja :) Det har du da fuldstændig styr på. Mine første kugler var i hvert fald langt fra lige så fine, så du kan roligt være stolt Og SÅ skønne farver. Kh, M

  SvarSlet
  Svar
  1. Rigtig mange tak :-)
   Jeg er ret sikker på, at jeg kommer til at strikke flere :-) I hvert fald vil jeg hoppe ud i mere tofarvestrik :-)

   Slet

Det er altid hyggeligt med kommentarer fra mine læsere, så smid gerne en.