lørdag den 7. december 2013

Årets juletur til FlensburgHvert år skal jeg en tur til Flensburg i decembermåned for at opleve den tyske julestemning. Det ville jeg heller ikke gå glip af i år, og da min mand kun har fri en enkel lørdag i hele december, var det oplagt, at dagen skulle bruges på en hyggetur til landet mod syd.

Det er altid i godt selskab, og i år blev det sammen med søster, svoger, mand og svigermor.
Det sneede, da vi omkring kl. 10 kom ind i midtbyen, så der var lagt i ovnen til den helt rigtige julestemning.
Solen endte også med at titte frem, så det var vejrmæssigt perfekt omend selvfølgelig lidt koldt.


Vi ville på ingen måde gå glip af et glas Glühwein i en af de utallige boder, og den gjorde godt i kulden. Den skal selvfølgelig være uden rosiner og snask og mit Schuss i form af lidt rom.


Min svigermor har noget med julekugler, så hun skulle have nogle med  hjem. Derfor måtte vi selvfølgelig en tur i Butlers og Depot. Nøj, der var mange ting, jeg kunne have taget med hjem, men jeg styrede mig pænt og endte med kun at købe to ruller stofbånd med hjem samt en værtindegave til i morgen. Når nu man strikker, måtte dette lys foreviges:Vi var ikke de eneste, der havde fået den ide at tage en tur i Flensburg gågade, så ret hurtigt var der rigtig mange mennesker overalt.
Derfor valgte vi tidligt at indtage frokosten hos Galerie, der ligger i en baggård til selve gågaden. Vi har spist der før, og der er en rigtig hyggelig stemning samt har de nogle af de bedste pommes, jeg har smagt :-)I dag havde jeg lyst til noget mindre sundt, så det endte med salat, gyros og selvfølgelig pommes. Dertil en lækker hvidløgstzaziki. Normalt vil jeg ikke have noget form for "dyppelse" til pommes, men denne var lige i øjet.I parkeringshuset i Grosse Strasse stod i øvrigt denne charmerende sag iklædt Rodolf-tøj og indeni ikke mindre end en lille elektrisk modeltogjernbane :-)


Som altid, når vi er syd for grænsen, bliver der købt stort ind af shampoo, balsam og deodoranter, og i dag var ingen undtagelse, så nu kan vi lugte godt et godt stykke tid :-)
Jeg fandt i øvrigt også to ruller gavepapir - den ene helt i hvid og en turkisblå med små snefnug. Lige for tiden er jeg glad for papir, som enten er helt ensfarvet eller med lidt motiv. Ikke noget  med store julemænd.

Til sidst kan jeg ikke lade være med at dele et billede af en af de - for mig - karakteristiske tyske boder ved et julemarked, nemlig en, hvor der sælges kagehjerter med tekst på. Jeg synes, de er så fine, men jeg er ikke sikker på, at jeg nogensinde får lyst til at spise et.12 kommentarer:

 1. Hvor hyggeligt. Sjovt nok - så kan tyskerne noget med julehyggen:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. De kan nemlig et eller andet med det at skabe en helt speciel stemning.

   Slet
 2. Sikken hyggelig tur, ser det ud til! Vi var i Flensborg sidste søndag, før vi tog til Gram Slot. Men så meget har vi ikke oplevet, da al handel starter efter kl. 11 derhen om søndag efter deres lovgivning. Men det var alligevel dejligt at få lækker frokost til betydelig mindre priser end danske. Tak for spændende tips - måske kan jeg bruge dem ved næste tur sydpå ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi var faktisk et smut forbi Gram, idet min svigermor bor i byen - og der startede julestemningen allerede, for der var et tyndt og fint lag sne.
   Dejligt, at du evt. kan bruge tipsne.
   (og hvis du gerne vil købe garn, er der tre butikker i gågaden :-))

   Slet
 3. Måske man skal overveje en tur dertil, for tror da i har haft en super hyggelig tur :) .. Kan du nu ha en forsat god weekend :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Rigtig mange tak, Alice!
   Det er bestemt en by, som er et besøg værd - også efter jul.

   Slet
 4. Det ser ud til at i har haft en skøn dag. Har aldrig været der til jul, selv om jeg bor tæt på. Det bliver heller ikke i år... kan da håbe at det bliver til næste år.
  God weekend, nu når du skal strikke med flere farver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Så har du da bare sådan et besøg til gode :-) Det er lidt spøjst, at når man bor i nærheden af noget attraktivt, så har man ofte ikke været der. Sådan er det fx for mig og Trapholt :-)

   En rigtig god søndag aften til dig.

   Slet
 5. Hvor ser det bare hyggeligt ud - og maden kunne jeg godt lige klare! B-)
  Har selv været på markede i Flensburg, gad virkelig godt prøve det i juletiden også.

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også noget helt specielt i december - til gengæld har jeg ikke været til andre markeder. Det kunne være, at det skulle afprøves :-)

   Slet
 6. Nu fik jeg da lige lyst til en tur til Flensborg. Ser ud til at i har haft en skøn tur. Vi tager af og til til Flensborg og har i år snakket om en tur til Lubeck, men det når vi vist ikke. Men en lille tur til Flensborg og julehygge kunne være dejlig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ville også rigtigt gerne en tur til en anden tysk by i december - jeg har hørt, at det skulle være godt i Lübeck, men også Hamburg er seværdigt.

   Slet

Det er altid hyggeligt med kommentarer fra mine læsere, så smid gerne en.