mandag den 15. december 2014

Det røde retro-rensdyr / the red retro-reindeerDet røde rensdyr, som er en del af denne uges advents-giveaway hos henholdsvis Photomusen og jeg, måtte der lidt søgning til for at ramme et udtryk, der lå tættest på det velourrensdyr, som Anita havde i sine julegemmer.

Vi husker begge netop det rensdyr fra farmors hjem. Det stod altid i den lille stue på det gamle og tunge træskrivebord. Da farmor blev syg og dermed vidste, at hendes dage var talte, fik vi lov at vælge noget af hendes julepynt. Rensdyret blev valgt af Anita, så den dag i dag er det blevet en del af hendes juleoppynting.Jeg har hæklet rensdyret udfra opskriften "Rudolph The Red-Nosed Reindeer - Modifications" fra Stuff The Body. Opskriften er en købeopskrift.'
Jeg havde forinden forsøgt mig  med Maja Hansens udgave af et rensdyr, men ikke kunne lide det, som jeg fik lavet. Heldigvis faldt jeg over et foto på Facebook af et rensdyr, der mere lignede det gamle af velour. Efterfølgende kunne jeg ikke finde billedet igen, men med en simpel søgning på Ravelry fandt jeg opskriften og købte den.


For at få den til at ligne det gamle rensdyr, lavede jeg nogle ændringer i farverne og valgte også at hækle nogle hvide prikker, som jeg har syet på. Halen er også lidt anderledes. Jeg havde ikke en lille fjerpompom liggende, så jeg hæklede en kugle af to tråde effektgarn og en tråd sokkegarn. Hovedet har jeg valgt at dreje, så dyret kigger ligeud. Ellers har jeg såmænd bare fuldt opskriften linje for linje og billede for billede.
Den er let at forstå, selvom den er engelsk, og billederne viser rigtigt godt processen.


Jeg har hæklet den i 100% rødt uldgarn, det hvide er noget sokkegarn, og det sorte aner jeg ikke kvaliteten af, da det er noget, som jeg har fået af min mands kollega.
Desuden har jeg hæklet en luftmaskerække, hvori jeg har sat en lille bjælde.

________________________________________________________________________

ENGLISH VERSION:

My sister and I have made a give-away where the theme is "Retro Christmas".

We have found inspirations in our old christmas decorations - among this we found an old reindeer made of red velvet.

I wanted to crochet an reindeer like this and after searching on Ravelry I found the pattern "Rudolph The Red-Nosed Reindeer - Modifications" from Stuff The Body.

I have followed the pattern step by step - only the colours are a bit different. The old reindeer is red and therefore I have used red wool. There are also some small colour chances at the nose and I have crocheted four circles - just like the old reindeer has on its body. The tail is also a bit different and I have turned the head.
Finally I have crocheted a collar made of gold yarn and with a little bell.10 kommentarer:

 1. Elsker det rensdyr. Jeg har et som jeg fik som barn i starten af 70'erne. Det skal bare frem hvert år. For nogle år siden fandt mellemstedatter et rensdyr magen til min på et marked (dog knap så slidt). Nu står de og hygger sig sammen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, hvor skønt med to af slagsen <3
   Det er kun søster, der har et, så jeg har stadig til gode at finde et mere.

   Slet
 2. Det er simpelthen så fint og flot lavet :) og sjovt at mønsteret kunne forvandles til denne skønne sag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Rigtig mange tak, Aslaug <3
   Jeg er også endt med at synes godt om det færdige resultat - selvom jeg undervejs var tvivlsom.

   Slet
 3. Jeg er tosset med den måde bagbenene står. Den er så fin. Godt arbejde!

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er også lidt Bambi over de bagben ;-)

   Slet
 4. What a gorgeous little reindeer.

  SvarSlet

Det er altid hyggeligt med kommentarer fra mine læsere, så smid gerne en.