lørdag den 1. september 2018

Strkkebootcamp - Bliv en ørn til at strikke sokker

En af de strikkere, som jeg følger, og som jeg synes, er fantastisk på flere måder, er Charlotte Kaae, der er kvinden bag By Kaae.

Hun formår at lave nogle rigtig gode tutorials og vejledninger på hendes Youtube-kanal, og samtidig har hun en lækkert og sprælsk farvevalg, som jeg godt kan lide. 

Selvom jeg tidligere har strikket sokker - det er vel blevet til ca. 10 par - valgte jeg at hoppe med på "Strikkebootcamp - Bliv en ørn til at strikke sokker" hos By Kaae. Målet var at strikke et par sokker, som ville passe perfekt. 
Jeg havde inden da kun strikket kilehæl og altid fra skaftet til tåen. 
Jeg må sige, at jeg ikke fortrød at deltage i bootcampen, der varede 5 uger og foregik online, så man kunne se videoer osv.,når det passede ind. Desuden gik Charlotte Kaae også live hver uge, hvor man bl.a. kunne stille spørgsmål, hvis der var nogle uklarheder undervejs med de stillede opgaver.

Man kom ikke udenom strikkeprøven, men det gik også. Man blev nærmest "taget i hånden" med både beregninger og opskrifter.Det var ikke alle strikkeprøverne, som jeg kom i mål med, men det var heller ikke alle, at man behøvede at give sig i kast med. Igen en fordel, hvis tiden ikke var til det hele.

Jeg lavede alle tre hælprøver:

Timeglashæl:Sweet Tomato-hæl - der i øvrigt viste sig at passe min fod bedst!...og kilehæl, hvor jeg valgte varianten, der blev strikket nedefra og op. Den anden kendte jeg jo og kunne strikke.
Det blev for mit vedkommende kun til en tåprøve, men udfra min fod var det tydeligt, at den skrå tå ville passe bedst:
Da jeg altid deltager i kurser for at lære noget nyt, valgte jeg også at ville strikke mine strømper fra tå og op.
Mit garnvalg faldt på noget garn, som jeg selv har farvet på et garnfarvningskursus hos Koushi samt rester fra mit Primulatæppe.

Mine sokker kom til at se således ud:8-talsopslag, skrå tå, sweet tomato-hæl og elastisk aflukning (syet).
Jeg er ovenud tilfreds med dem - der er lige lidt ved anklen, hvor der godt kunne være et par masker færrre samt ved vristen, hvor jeg godt kunne have taget et par masker ud - men jeg er rigtig glad for parret, og de sidder ret godt!

Udover hæl- og tåtyper fik jeg også lært to nye opslagsmetoder og at blev mere fortrolig med den elastiske aflukning, så jeg må sige, at jeg fik lært nye ting.

Charlotte Kaae gentager bootcampen igen til efteråret, så hvis man vil blive bedre til at strikke strømper, så kan jeg anbefale kurset!

5 kommentarer:

 1. Fine sokker! Hvor lyder det skønt med et godt og inspirerende kursus. :-)

  SvarSlet
 2. 1000 mange gange tak for de fine ord :-) Jeg er så glad for at du fik en masse med, også selv om du havde strikket sokker før :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme <3
   Jeg lærte en del, som jeg kan tage med i min "strikkerygsæk" - også til andet end strømpestrik.

   Slet
 3. sikke nogle gode og inspirende strømper du der har lavet :-)

  SvarSlet

Det er altid hyggeligt med kommentarer fra mine læsere, så smid gerne en.