mandag den 9. juni 2014

Pinseferie - om "hotelophold", loppefund og hygge

Det er lige, hvad det har været.

Min svigermor havde fødselsdag i lørdags, og derfor inviterede hun os over for at fejre hende og ikke mindst til overnatning.
Det endte med at blive en rigtig hyggelig weekend!

Som gave havde vi købt en Christel-tegning fra 1941, og den vakte ligeså meget glæde som vinhønen, jeg strikkede for et stykke tid siden. Begge dele har allerede fået en fast plads :-)

Svigermor insisterede på, at min mand og jeg overnattede i hendes dobbeltseng, og hun havde forsøgt at skabe hotelstemning:Samme dag, som vi ankom, tog vi til marked i Gram for at se, om vi kunne finde nogle gode loppefund, men både svigermor og jeg blev skuffede, for de fleste boder bød på nye varer, fx div. tøjbikse med billigt tøj hentet i Kina og andre "du kan ikke leve uden den her dims"-boder. Jeg købte dog to små poser med knapper. Der var også to steder, hvor man kunne købe garn, men jeg styrede mig, for det var ikke meget billigere end hvor jeg normalt køber den slags.

Vi spiste traditionen tro en pølse og begav os hjemad igen.
Vi valgte at gå en anden vej, og det var dagens bedste beslutning, for vi kom forbi to steder, hvor de solgte ud af gemmerne. Således fik jeg bla. en gratis, slidt og misfarvet sovseskål med hjem, men den er samme stel som det, min farmor havde, og den skal bruges som potteskjuler. Desuden fandt jeg også noget, der ligner en gammel tavle. Den er så fin! Der røg også nogle kurve med hjem. Dem bruger jeg fx til, når jeg giver værtindegaver, og jeg fik dem til en 10'er stykket.


Dagen efter besluttede vi os for at tage en tur til Ribe. Det er så absolut en af Danmarks allersmukkeste byer, og jeg elsker at gå en tur i gaderne. Desuden har de en af de eneste skobutikker, som forhandler sko, der passer en voksen str. 34. De allerfleste butikker havde dog lukket, og det var også ligemeget, for vi tog til byen kun for at nyde det.

Oveni på køreturen dertil, gjorde vi holdt hos en antik-butik, der havde åben. Behøver jeg at sige, at det var præcis sådan en af slagsen, som svigermor og jeg elsker at gå og ose i for at finde gamle ting, som lige passer ind hos os.

Jeg fandt en del ting, som jeg bare måtte have med hjem - her fotograferet sammen med sovseskålen og tavlen:


Det blev til to små glas, som passer til et sæt med karaffel, jeg før har skrevet om.
En Mors Dags-platte, hvor jeg ikke kunne stå for den søde pige. Den er i øvrigt tegnet af Mads Stage.
En "blik"-kop - den er så skøn og i orange!
En Wiinblad-lysestage, som matcher det sæt, jeg fik i julegave. Den har et meget lille skår.
Til sidst fandt jeg også den flotte, blå bakke af træ. Den skal lige rengøres, så er den lige til at tage i brug.

Ribe var som altid dejlig, og taget i betragtning, at det var helligdag, var der mange mennesker.
Den firbenede var med, så vi spiste udendørs hos "Sælhunden", der ligger lige ud til Ribe Å, og imens lå Fanny bare på bænken og nød det - og også den medbragte hundesnolder.
Efter sådan en omgang stjerneskud gik vi en tur ud til Riberhus Slotsbanke.
Der er så hyggeligt, og man mærker på en eller anden måde historiens vingesus.

Lige i nærheden ligger en række kolonihaver, og svigermor og jeg kiggede ind i en af dem, hvor der stod de smukkeste valmuer!
Pludselig siger en stemme bag os, om vi ikke synes, at det er en flot have. Det viser sig at være manden og hans datter, som ejer haven, og vi bliver budt indenfor til en rundvisning. Det sagde vi ikke nej til - ej heller til det jordbær, som vi fik lov at plukke i haven.Efterfølgende tog vi en tur på banken med dens udsigt til Domkirken, og selvfølgelig stod Dronning Dagmar der stadig og kiggede :-) Der er et eller andet dragende ved fortællingen om hende i folkevisen "Dronning Dagmars Død".
Desværre var der ikke noget dragende ved det, at jeg endte med at løbe banken rundt tre gange, men mere om det i morgen.Trods et lille øv, så er det er bare sådan et par dage, som man bare kan leve et godt stykke tid på, når hverdagen og arbejdet banker på igen i morgen.

.... også opvasken kan man holde til ;-)
Jeg synes, at det er på tide, at den også en gang imellem foreviges, så det blev den :-)

10 kommentarer:

 1. Fine ting du har fundet....og sød svigermor du har ^^

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har jeg bestemt <3
   Da jeg kom hjem, fandt jeg i en pose med gamle ugeblade en sød sommerfugleranke, som hun havde købt til mig <3

   Slet
 2. Ribe er altid et besøg værd, der føler man at tiden er stået stille nogle steder. Vi nyder at gå en tur i parken ved åen. Sælhunden kan anbefales og er det skønt vejr ja så er det jo oplagt at sidde ude og nyde Ribe å. Danmark har vi endnu ikke besøgt, men kammerslusen er også et af de steder som nydes.
  God arbejdslyst i morgen, så kan vi glæde os til at næste gang at der er ekstra fri, så er sommerferien som lokker

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja, næste ferie bliver sommerferien :-)
   Jeg skal da lige have luftet hos svigermor, om vi ikke skal en tur i den park, som du nævner. Det lyder rigtigt hyggeligt! Tak for tippet!
   Kammerslusen... jeg har hørt om den, da jeg havde geografi på mellemniveau i gymnasiet.. det lyder faktisk heller ikke så tosset!

   Slet
 3. Sød svigermor du har og hyggeligt skilt :-) og jeg synes også Ribe er en rigtig hyggelig by. Sødt billede af Fanny, hun er blevet så fin :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Rigtig mange tak, Aslaug :-)
   Fanny er blevet en fin sommerhund, som nu ikke sveder så meget som med den tykke pels.

   Slet
 4. Lyder som om du har haft en rigtig dejlig pinse:-). Jeg har istedet haft arbejdsweekend med tre nattevagter og efterfølgende hovedrengøring af hytten. Så holder min fridag idag...fraset et par møder ift ungerne...så håber regnen holder sig væk. God dag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den fridag er dig så absolut velundt!
   Hvor har du været aktiv med arbejde og oveni en hovedrengøring!

   Slet
 5. Det lyder jo som virkelig gode oplevelser - og sikke en masse lækre lopper.
  - sødt af svigermor at skabe hotelstemning til jer!

  SvarSlet
 6. Åh, det lyder hyggeligt! Stjerneskud og loppetur er bare det bedste.

  - Anne

  SvarSlet

Det er altid hyggeligt med kommentarer fra mine læsere, så smid gerne en.