torsdag den 31. maj 2018

MorsdagsgavenSidste år hæklede jeg grydelapper til både min mor og svigermor, så det skulle være noget andet i år.

Jeg har tidligere i år vist nogle hæklede sutsko, som både min mor og søster har fået et par af, så lige nu kan jeg godt lide at lave sutsko - ja, faktisk deltager jeg lige nu også i Charlotte Kaaes strikkebootcamp, hvor man lærer at strikke sokker - så jeg har lige nu fokus på fodbeklædning 😄

I et godt stykke tid har jeg haft et godt øje til futterne "Rie"fra Charlotte Gundersen, så jeg endte med at købe opskriften - både den til børn og den til voksne. Så var jeg ligesom garderet 😍
Min mor bruger str. 37, og det er den største børnestørrelse og den mindste voksenstørrelse, men jeg valgte at følge voksenstørrelsen.

Da man skal hækle med nål 5½, passer også Fritidsgarnet fra Sandnes til opskriften (som er skrevet til Drops Alaska), hvilken også var et issue, da jeg tjekkede den ud. Jeg elsker det garn til at valke med, og efter at have brugt det en del gange efterhånden, ved jeg, hvordan det opfører sig.
Samtidig er jeg fan af opskrifter, hvor der gives mulighed for bruge andre mærker end bare det, der er angivet i opskriften - også uden, at jeg hver gang skal ud i de store beregninger, for det er selvfølgelig også en mulighed i mange tilfælde.

Opskriften er i øvrigt nem at følge. Min største udfordring var at lære at hækle foundationsmasker, men så har jeg lært noget nyt.
Jeg er ikke altid glad for montering, men da sutskoene hækles i et stykke, hvor man ikke skal sy noget som helst sammen, var den del hurtigt klaret. Undervejs har jeg splitsplejset garnenderne sammen, når jeg har skullet i gang med et nyt nøgle, så der var kunn to ender, der skulle hæftes på hver sutsko.

Jeg måtte dog vaske dem fire gange, inden de har krøbet nok, men så var de også faste og så fine.

Jeg valgte oveni at brodere roser på skaftet og sy en lille perle i midten af hver blomst. Garnet, som jeg har brugt, er rester fra mit primulatæppe. Blomsten lærte jeg at brodere, da jeg i efteråret var på kurset "Broderi på strik" hos Helga Jóna Thórunnardottir ved Sydslesvigs Strikkefestival.

Min Mutti blev glad for dem, og jeg har sagt til hende, at hvis hun gerne vil have gummi under bunden, så fikser jeg det. Det har jeg nemlig ikke gjort ved dem.
6 kommentarer:

  1. Skønne sutsko din mor har fået

    SvarSlet
  2. oh ! they look so warm and cozy, nice work !

    SvarSlet
  3. What a lovely gift. I have always thought it would be fun a knit something, and then felt it. Thank you for joining in Ginx Woolly Linx Party for June.

    SvarSlet

Det er altid hyggeligt med kommentarer fra mine læsere, så smid gerne en.