mandag den 4. august 2014

Primulatæppeprojektet - statusHer i ferien har jeg igen genoptaget tæppehækleriet - som nogle af jer også har set på Instagram, og Liv spurgte for et par uger eller tre, om jeg ville vise, hvor langt jeg var kommet.

I skrivende stund består selve tæppestykket af 188 sammenhæklede blomster, og næsten alle ender på dem er hæftet. Det gør jeg undervejs, så jeg ikke kommer til at sidde til sidst og skal hæfte maaaange ender, for der er mange ender - helt nøjagtig seks pr. blomst. Jeg har besluttet, at jeg vil bruge tid på at hæfte ordentligt, for en læser skrev til mig, at hvis man ikke er omhyggelig, "smutter" de op. Det ville være ret synd og skam, når nu det er et meget stort projekt. Så hellere bruge nogle ekstra timer på at gøre det grundigt.


Udover de 188 sammenhæklede blomster har jeg lidt over 200 blomster liggende, som kun mangler den sidste omgang. Alene det, at jeg valgte at sætte system i hæklingen har øget motivationen til at hækle videre fordi tæppet ret hurtigt vokser nu.


Når de 400 blomster er sammenhæklet, mangler jeg stadig 125 i forhold til opskriften og alle de halve. Dem er der også en del af, og så skal der købes garn ind til kanten. Hvilken farve den bliver, ved jeg stadig ikke, så jeg vælger nok at tage tæppet med ned til garnbiksen og afgøre det der.

Alt i alt betyder det, at jeg er tæt på at kunne sige, at jeg er halvvejs. Det er også en slags milepæl :-)

Alle farvekombinationer med de to inderste farver blev hæklet og var organiseret...
...og nu er alle cirklerne omorganiseret, så der i hver pose ligger de blomster, som alle skal have
 samme "yderfarve". På den måde er det lettere at finde en cirkel, som skal have en bestemt
 "yderfarve". To blomster med samme "yderfarve" må ikke hækles sammen.
Foto fra min Instagram.


28 kommentarer:

 1. Det bliver så flot. Og det kan virkelig være godt at få lavet en status på så store projekter. Jeg har også haft fat i tæppe de sidste dage, og fik lige taget mig sammen til at måle det, og det gav faktisk fornyet lyst for jeg er nået 3/4 af vejen nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor fedt, at du er nået så langt!
   Der ligger et eller andet psykologisk i at vide, hvor langt man er - når man først er halvvejs, så begynder det at blive lidt sjovere :-)

   Slet
 2. Hold da op et arbejde!
  Men det bliver da også utrolig flot-:)

  SvarSlet
 3. Hvor er det altså smukt! Og stor respekt for dette kæmpe arbejde!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Elena.
   Det er også et større arbejde, end jeg nok lige havde forudset...

   Slet
 4. Hvor er det bare flot og sikke organiseret du er :D Det er en fryd for øjet! ;)

  SvarSlet
 5. Det er simpelthen så sindssyg flot ^^

  SvarSlet
 6. Whaoo hvor bliver det flot. Sikke en tålmodighed.

  SvarSlet
  Svar
  1. Rigtig mange tak - og ja, min tålmodighed bliver også sat på en prøve - nogle gange mere end andre :-)

   Slet
 7. Hold nu k*** altså Anja. Det er da nogenlunde det vildeste projekt. (og tak for fremvisningen). Det er rigtig flot - og koster nogle timer da. Det bliver spændende med kantfarve - og dermed se det færdige resultat ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Liv <3
   Det er også det vildeste, jeg til dato er gået i gang med - og det bliver nok også den eneste gang, at jeg laver sådan noget med en masse blomster.

   Slet
 8. Wow, altså, hvor er det fantastisk smukt!! Og sikke et arbejde - hvor er du dog dygtig OG tålmodig:-)

  SvarSlet
 9. Imponerende stykke arbejde. Hvor stort bliver tæppet når det er færdigt. Jeg synes nemlig allerede det ser stort ud nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved faktisk ikke, hvad de færdige mål er. De står nemlig ikke angivet i opskriften.
   Arne og Carlos har hæklet deres på nål 3½, og jeg bruger en 3'er.
   Jeg er faktisk lidt i tvivl om, om jeg ender med at lave 525 blomster, for jeg tror ikke, at det er nødvendigt, for at jeg synes, at det har en rigtig god størrelse.

   Slet
 10. Smuuuukt og stor respekt herfra <3

  SvarSlet
 11. Det bliver så flot :) Kan godt forstå din beslutning om at hæfte enderne, for så er man bare mere sikker og hvis man gør det løbende kan det være hyggeligt ind imellem hækleriet :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du ret i, Aslaug!
   Når man først kommer i gang med at hæfte, så kan det være ret hyggeligt bare at sidde med nålen og kunne se, hvordan alle de løse ender forsvinder.

   Slet
 12. Hold nu magle et arbejde, Anja! Det er sgu godt gået. Men med din omhyggelighed bliver det helt sikkert også et tæppe, som du kan nyde i mange mange år. Det er virkelig flot.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Astrid <3
   Jeg vil også hellere være omhyggeligt - når nu det er så stort et projekt. Det laver man ikke lige en gang mere, fordi man ikke var helt tilfreds med det første.

   Slet
 13. Hvor bliver det dog flot! Smukt håndværk og flotte farver :o) Ja, og sikke da et projekt!

  SvarSlet

Det er altid hyggeligt med kommentarer fra mine læsere, så smid gerne en.