onsdag den 16. juli 2014

Opskrift: Broccolipandekager


Jeg har før delt opskrifter på forskellige udgaver af små madpandekager.

Udgaven med broccoli, som i øvrigt er min personlige favorit, har jeg aldrig delt, så det må vist være på tide.


Ingredienser ( rækker til ca 6 styks):
ca. 100 g. broccoli (man kan sagtens bruge af stokken også)
ca. 50 g. porre eller løg (skåret i store stykker)
1 dl mælk
ca 3-4 spiseskefulde mel
1 æg
krydderier efter eget valg. Jeg brugte et fed hvidløg (pillet), chiliflager, oregano og salt.
olie til at stege i

Fremgangsmåde:
Kom grøntsager, mælk, mel, æg og krydderier i en blender, og blend hele molevitten sammen til en "dej". Hvis dejen er for lind, tilsæt da mere mel, og er den for tør, tilsæt lidt mere mælk. 
Varm panden op med olien og hæld dejen ud i små klatter - ca. på str. med en knyttet hånd.
Steg pandekagerne på begge sider.
Stegningen er lettest at styre, hvis varmen ikke er for kraftig. Måske det er nødvendig at komme mere olie på panden, når pandekagerne vendes første gang.

Broccolipandekager sammen med gulerodsudgaven

10 kommentarer:

  1. De smager bare så godt ^^

    SvarSlet
  2. Øhm... Hvor meget smager de af broccoli?? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg synes ikke, at de smager som fx kogt broccoli.
      Jeg har også spurgt min mand, og han synes heller ikke, at de smager som broccoli normalt gør.

      Det lyder som om, du ikke er den store broccolifan ;-)

      Slet
  3. Hold op de ser gode ud. De skal prøves. Klart! Er vild med broccoli ...

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg kan også godt lide broccoli - bare ikke udkogt :-D

      Slet
  4. De ser spændende og lækre ud :) Tak for en spændende idé :)

    SvarSlet

Det er altid hyggeligt med kommentarer fra mine læsere, så smid gerne en.