Når nu vejret ikke byder på sommer, og temperaturen ikke er særlig højtragende, er suppe altid en yndet spise her på matriklen.
I dag var det anden gang, at jeg lavede blomkåls- og squashsuppe, og med lidt justeringer i forhold til sidste gang, blev den bare rigtig god og cremet.
Ingredienser:
et mellemstort blomkål
en halv squash
et stort løg
to boillionterninger
4 fed hvidløg
ca. 1 liter vand
1 Cremefine 4% fra Oma
Evt. maizena majsmel
evt. kødboller
Pil løget og skær det i store stykker.
Skær squashen i store stykker.
Skær blomkålet i buketter - brug gerne noget af stokken - og læg lidt til side. Det pilles til små buketter, som koges møre for sig selv i en lille gryde.
Pil hvidløgene.
Kom blomkål, løg, squash og de to boillonterninger i vandet og lad det koge, til det er mørt.
Blend suppen og kom derefter de små, kogte blomkålsbuketter i suppen. Hvis suppen er for tynd, jævn den med maizena majsmel rørt ud i lidt vand.
Tilsæt cremefinen.
Hvis man er til kødboller, kan man tilsætte nogle - enten hjemmelavede eller færdigkøbte.
Den opskrift skal da prøves - nyder dejlig. Jeg er også ret glad for supper :)
SvarSletJeg har lavet suppen og den blev god, synes jeg. Jeg tog ikke blomkålbukketter fra men kogte og blendede det alt sammen. Derimod kom jeg en pose frossen hønsekødstern i - det synes jeg fungerede godt til. Tak for opskrift :)
SletEj, hvor er det fedt, at du har afprøvet min opskrift!
SletJeg har også nogle gange brugt de frosne kyllingetern i supper - det smager rigtigt godt!
Tak for din tilbagemelding :-)
Den er bare så lækker!
SvarSletDet er den!
Slet