tirsdag den 31. marts 2015

Trekant til Maskernes MonumentFor en uges tid siden blev søster opmærksom på "Maskernes Monument", hvorefter hun spurgte, om jeg ville være med i det, og sådan et projekt ville være sjovt at være med til.

"Maskernes Monument" er et samarbejde mellem kunstneren Isabell Berglund, Trekantsområdet og kunstmuseet Trapholt.
I forskellige byer i Trekantsområdet strikkes der trekanter til forskellige monumenter, som skal stå i nogle af de andre byer fra området. Således skal man her i Kolding lave et hus til en af de andre byer, og garnet, som der skal strikkes i her, er en lækker lilla farve.
Alle trekanter må kun laves i dette garn og i samme mål. Til gengæld må man strikke dem nøjagtig, som man lyster, så frit valg på alle hylder med pindstørrelser og ikke mindst mønstre.

I går deltog jeg derfor i strikkecafe hos "By Nyboe", der har en strikkebiks samt netbutik i Kolding. Kirsten Nyboe stillede således sin strikkecafe til rådighed. Det var rigtigt hyggeligt at møde andre, der også ville kaste sig ud i at strikke trekanter. Der blev i hvert fald joket godt og grundig med, at det var trekanter, der skulle strikkes.
En enkel mand var også til stede, nemlig fotografen, der foreviger processen.

Jeg valgte at strikke min trekant fra spids til bundlinje. Min er indtil videre en vekselvirkning mellem alm. retstrik og simpelt hulmønster, det hele strikket på pind 7 og med enkeltråd.


Der var ingen, der nåede færdig med deres trekant, så garnet er taget med hjem, hvor jeg skal have strikket min trekant færdig, og mon ikke jeg kaster mig ud i endnu en. Bare fordi ;-)

Monumenterne vil stå færdige i august, og jeg skal bestemt rundt og se dem.


Man kan i øvrigt stadig nå at være med. Ifølge Isabel Berglund bliver Facebook-siden opdateret med jævne mellemrum med tidspunkter for fællestrikninger.
Jeg har selv en plan om at møde op i strikkecafe hos By Nyboe igen den sidste mandag i april for at strikke trekanter.


5 kommentarer:

 1. Det er et rigtig spændende projekt, som jeg synes, det er fedt at være med i! Jeg glæder mig til at følge hele forløbet og ser de færdige produkter. Det var i hvert fald en hyggelig, sjov og spændende aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var - og måske skal vi tage af sted igen sidste mandag i april? ;-)

   Slet
 2. Det bliver rigtig spændende at se det færdige projekt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør det, Inge - jeg regner med at kunne lave et opdatering om det, når det en gang står færdigt.

   Slet
 3. Thank's Roberta :-)
  Your blog looks interesting, and now I'm following it on Blogloving.

  SvarSlet

Det er altid hyggeligt med kommentarer fra mine læsere, så smid gerne en.