søndag den 18. januar 2015

Mandens MyBoshi


Som tidligere skrevet på bloggen, så ønskede min kære mand sig en ny hue, og han valgte selv hvilket det skulle være. Det blev "Kyoto" fra bogen "Drinnen Und Draussen".

Jeg fandt efter et par forsøg en video, som løste mit problem med farveskiftene, så jeg ikke skulle hækle masker over to tråde hele tiden.
Jeg undrede mig da også over, at man på bogens modeller ikke kunne se de bagvedliggende tråde, for det kunne man ved mit forsøg - og det har jeg også set flere steder.


Jeg endte dog med at måtte pille yderligere tre gange op - ganske enkelt fordi man også skulle lave selve farveskiftet anderledes, end jeg normalt gør. Det betød, at der ikke kom en "hvirvel" på huen, fordi farverne ikke blev forskubbet fra omgang til omgang. I stedet for at trække den nye farve gennem den sidste "gennemtræk" på masken forinden, skulle jeg hækle direkte med den nye farve.

Endelig endte jeg også til sidst med at måtte hive nogle omgange op, fordi huen ikke var "lang" nok, så der skulle to "hvirvel"-omgange mere til inden de tre ensfarvede omgange nederst.


Modtageren er i øvrigt rigtig glad for resultatet.
Huen passer nemlig både til hans turkise vinterfrakke og ikke mindst til det strikkede halstørklæde, som jeg lavede i efteråret.

14 kommentarer:

 1. Den er da blevet rigtig flot.

  SvarSlet
 2. Hvor er den fed! :-D og modige farver din mand kommer til at have på hovedet :-D Kan man se den på modrllen også? ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis din kommentar har min mand set, så han ved godt, at han nok skal stille op til ekstra fotografering ;-)

   Slet
 3. Hvor er den flot! Og så har du en modig mand-:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Susanne - ja, men mand er ikke bange for farver. Han ejer fx kun to par sorte strømper. Resten er i forskellige farver ;-)

   Slet
 4. Den er virkelig cool! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Rigtig mange tak, Liv - jeg er også ret godt tilfreds med den :-)

   Slet
 5. Sikke tålmodighed du har. Flotte farver

  SvarSlet
  Svar
  1. Rigtig mange tak - jeg endte med at blive stædig, for den skulle se ende ud sådan, at jeg var tilfreds. Min mand sagde ellers, at jeg bare kunne hækle flere af de blå runder nederst, men jeg synes, at det er pænere at forlænge "hvivelområdet", så jeg pillede op ;-)

   Slet

Det er altid hyggeligt med kommentarer fra mine læsere, så smid gerne en.