lørdag den 12. januar 2013

Sokker i bikubemønster

På den sidste ferie købte jeg noget multifarvet sokkegarn fra Schoeller & Stahl, og det har hele tiden været meningen, at det skulle bruges til et par strømper til mig selv. 

Da jeg er glad for bikubemønstret - nogle kalder det også for cirkelmønster - fandt jeg også noget ensfarvet garn købt i Fakta, da jeg godt kan lide, at mønstret bliver lavet i to forskellige farver for at understrege "bikuberne".

Jeg ville have mønstret til også at være på oversiden af sokkerne, så resultatet blev således:
14 kommentarer:

 1. så fine, må snart forsøge mig med det møsnter :)
  KH Micha

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er slet ikke svært, Micha. I starten troede jeg, at jeg ikke kunne finde ud af det, men det handler bare om at lade være med at strikke nogle af maskerne.

   Slet
 2. De er bare rigtig fine! Jeg kan godt lide, at du har brugt multifarvet garn sammen med noget ensfarvet!

  SvarSlet
 3. Hvor er de fede Anja. Jeg er vild med mønsteret - det ser rigtig godt ud at du har valgt den ensfarvede sammen med den multifarvede.

  Jeg vil gerne prøve det bikubemønster også, men har indtil videre ikke fundet en vildledning :o) Men har nok ikke ledt godt nok

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg fandt en gang mønstret på en blog, hvor det var brugt til en vaskeklud. Det var på engelsk, men jeg gennemskuede den.
   Mønstret løber over 8 masker, så dit antal af masker skal på sokken være delelig med 8. Jeg brugte 56 masker til min str. 34.
   Mønstret fandt jeg her: http://worthaknit.blogspot.dk/2010/03/spring-wash-cloth.html.
   Jeg har så brugt en grundopskrift på sokker og "overført" mønstret dertil. Jeg "plukker" dog i forskellige sokkeopskrifter, når jeg strikker strømper, for noget synes jeg fungerer godt fra en opskrift, og noget andet fra en anden.
   Som regel er jeg nødt til at lave om i opskrifter, når det er til mig selv pga. min lille fod, men jo flere sokker, jeg har strikket, jo lettere er det at "omkonvertere" tingene.

   Du spørger bare igen, hvis du stadig er på bar bund :-)

   Slet
 4. Hej. Tænkte på om det var muligt at få ja nærmest skåret det ud i pap, det der bikubemønster. Jeg har forsøgt jeg ved ikke hvor mange gange (prøvet fra den engelske opskrift) men det ender galt hver gang. Så jeg tænkte at jeg lige ville spørge pænt ad. Du skriver jo det er forholdvis let :-)
  Håber du vil hjælpe mig. Er forholdvis ny til det med at strikke, og alt jeg har lært har jeg lært mig selv, men den der kan jeg altså ikke lige dreje :-)
  Hilsen Annette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Annette
   Det vil jeg lige se, om jeg få skrevet om. Jeg har nemlig skrevet op, hvordan jeg har lavet sokkerne.
   Vil du strikke det i forbindelse med et par sokker, eller er det til fx en bluse eller vaskeklud?

   Slet
  2. Det er som bluser jeg ville starte ud med :-) Strømper har jeg slet ikke forsøgt mig med endnu :-)

   Slet
  3. Jeg vil lige se, om jeg inden for overskuelig fremtid kan lave en lille forklaring på det.

   Slet
 5. Nå min anden kommentar forsvandt på mystisk vis :-) Hvis du har sokke opskriften er jeg mere end villig til at prøve den af. Jeg har fået så meget strømpegarn fra min svigermor, og vil rigtig gerne lære det. Og hjemmestrikkede strømper er jo kærkommen nu hvor efterår og vinteren snart er på vej.. Og har jo intet at tabe ved at forsøge. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg skal se, om jeg har den liggende et sted... jeg skrev i hvert fald ned, hvad jeg gjorde undervejs.

   Måske jeg kan opdatere med det i løbet af weekenden, men jeg vil ikke love det.

   Slet
  2. Annette-Richardt, jeg har aldrig fået færdigskrevet opskriften på bikubesokkerne :-( og jeg kan ikke lige gennemskue ud fra det, som jeg har nedskrevet, hvad jeg har ment...

   Slet
  3. Okay, jeg håber at jeg kan finde opskriften et andet sted. Lige p.t hygger jeg med smock snoninger, så jeg har da lidt at "lege" med :-) Men tak fordi du prøvede.. (P.s. Undskyld det sene svar)

   Slet

Det er altid hyggeligt med kommentarer fra mine læsere, så smid gerne en.