onsdag den 27. december 2017

En butterfly til jul

En af mine kolleger spurgte mig, om jeg ville lave en butterfly til ham. En,  som han kunne have på juleaften til sin hvide skjorte med mørkeblå knapper.
Kravene var, at butterflyen skulle være mørkeblåt og ikke for vildt.

Første step var at finde noget garn, der passede til hans krav. I den lokale SuperBrugs fandt jeg tre forskellige mørkeblå garner. Der var flere, men det skulle ikke være bomuld, fordi jeg gerne ville have et mere eksklusivt look, og det måtte ikke virke for "bastand" og tungt.

Selvom jeg havde købt tre nøgler forskelligt garn, syntes jeg ikke, at det var det helt rigtige garn.

Alligevel tog jeg det købte garn med på hyggeweeekend i den tyske by, Husum.
Der gik ikke lang tid, inden jeg fandt en garnbiks, og dagen efter smuttede jeg derind sammen med min søster, mand og svoger.
Ved døren fandt jeg noget lækkert, mørkeblåt merinould, "Thema Nouva" fra Lang Yarns. Det er superwash-behandlet, men har alligevel et uldlook på den lækre måde.

Butikken, "Lana Grossa Store - Mode mit Wolle", viste sig at være i to etager - og i overetagen var der også garn fra gulv til loft - altsammen nedsat. Mest mærkerne Lang Yarns og Lana Grossa, og i rigtig mange lækre kvaliteter! Behøver jeg at sige, at vi brugte lidt lang tid der? 😉
Samme aften gik jeg i gang. Egentlig ville jeg bare finde et mønster i en af mine bøger med strikkemønstre og så tilpasse det størrelsen, men jeg havde også medbragt "Koushi's Butterflys", og da butterflyen skulle være ensfarvet, faldt jeg for "Cable-fly".
Jeg valgte at lave icord-kanter i begge sider, og for at det ville passe i størrelsen, lavede jeg færre masker mellem de to snoninger.


Midterstykket lavede jeg ved at strikke en sort icord.
I alt endte jeg med at bruge mindre end et nøgle af garnet.
Som Koushi altid gør, valgte jeg at lave "bindebåndet" af knaphulselastik. Nem og billig måde at få det til at sidde pænt.

Det færdige resultat, som modtageren var tilfreds med:


4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Et sted, man gerne vender tilbage til ;-)

   Slet
 2. Hvor er den fin! Og sikke mange overvejelser der ligger bag... Det er rigtig interessant at læse for mange lignende overvejelser gør jeg mig også når jeg vælger stof til mine projekter 😊

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Agenethe!
   Jeg kan også forestille mig, at der bliver tænkt, når du skal kreere noget - man gør det for det meste ikke bare uden at have gjort sig tanker om et projekt.

   Slet

Det er altid hyggeligt med kommentarer fra mine læsere, så smid gerne en.