onsdag den 3. februar 2016

"Omvendt" som kjole - et strik-fra-lageret-projekt

I et stykke tid har jeg luret på at strikke blusen "Omvendt", designet af Mette Larsen, der var med i "Den store strikkedyst", men jeg vidste, at den skulle laves som kjole i stedet, idet jeg meget sjældent går i bukser.
Desuden var jeg i januar til foredrag med netop designeren, og det gav mig lysten til bare at kaste mig ud i det og kun strikke af det garn, som jeg havde liggende.
Prikken over i'et og det sidste skub var, at jeg vandt opskriften hos By Nyboe. Kvinden bag garnbiksen, Kirsten Nyboe, er hende, der har skrevet opskriften.Jeg slog flere masker op, og så strikkede jeg ellers derudaf, mens jeg ændrede i opskriften undervejs. Der blev strikket flere vendepinde, og nogle steder strikkede jeg også et par ekstra pinde for at få kjolen til at passe til mine kurver.
Kraven er blevet mindre i højden, for høje kraver klæder ikke mig, og da jeg lavede blusen som kjolen, var jeg også nødt til at sy den sammen i siden og lave ærmegabene mindre.
Undervejs var jeg lidt bekymret, for rakte garnet nu også? Det gjorde det, og noget effektgarn kom også i brug. Noget, som jeg aldrig troede, at jeg kom til at bruge, men igen blev jeg så inspireret af foredraget, at jeg på ingen måde er nervøs for at tage lidt anderledes garner i brug mere.

Kjolen er strikket af:
Sokkergarn fra Brugsen - strikket med to tråde
Ragsokkegarn fra Netto
Turkis mohairblanding fra Ice
Havgrøn mohairblanding af ukendt mærke (det var noget af det garn, som jeg arvede)
Sølvgarn af mærket Luca
'Noget tyndt "sølvsytråd"
Effektgarn i forskellige blå nuancer af ukendt mærke
Kjolens forside var i øvrigt strikket som bagsiden og omvendt for bagsiden. Det viste sig nemlig at være pænest, da jeg prøvede kjolen.

Det har været så sjovt at strikke, fordi jeg ikke kun skulle følge opskriften, men også var nødt til at finde ud af, hvordan jeg kunne tilpasse undervejs.
Det er dog ingen hemmelighed, at jeg var lidt nervøs undervejs, for ville resultatet nu også blive ok. Det synes jeg, at det er, og jeg fik aflastet garnlageret for 562 gram ;-)12 kommentarer:

 1. Hvor er du god! Den er da bare blevet vildt flot og klæder dig fantastisk ;) Og med de strømper til, sidder det da lige i skabet, så flot! og lækkert at få brugt en masse fra lageret. Jeg forsøger selv at få ryddet lidt ud herhjemme i stoflageret, selvom datterens udklædningsønske tvang mig ud i at købe nyt,men ellers holder jeg den til stoffer fra lageret :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Rigtig mange tak, Karina <3 Jeg havde slet ikke tænkt på, at et par strømpebukser i den farve ville passe til, men det gør de, så det behøver ikke kun at ende med et par i sorte til.

   Det lyder spændende med et "tøm-stoflageret"-mål *thumpsup* Man må også godt købe noget nyt, hvis man lige mangler noget bestemt ;-)

   Slet
 2. Wow, hvor er den fin, og den klæder sig så godt! Flot stykke håndarbejde :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Ingrid <3 Jeg er også blevet rigtig glad for den nu.

   Slet
 3. Jeg er vild med farverne.....den er blevet fantastisk flot ^^

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Laila - jeg har også en svaghed for turkis <3

   Slet
 4. Perfekt! Simpelthen perfekt til dig.
  Flot og spændende stykke håndarbejde :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Vibber <3
   Den er også blevet flottere, end jeg turde håbe på :-)

   Slet
 5. Den er simpelthen bare så fin! Godt du kastede dig ud i det :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Agnethe <3
   Jeg kan mærke, at det, at projektet endte godt, har gjort, at modet til at bare at kaste mig ud i noget lignende, er blevet noget større, for man kan jo altid pille op igen ;-)

   Slet
 6. Flot kjole du har strikket. Skønne farver

  SvarSlet
  Svar
  1. Rigtig mange tak skal du have <3 Jeg er ret glad for turkis for tiden :-)

   Slet

Det er altid hyggeligt med kommentarer fra mine læsere, så smid gerne en.