torsdag den 4. juni 2015

Sokker ala Gerd - et par til en snart 60-årigMin farmor strikkede sokker. Rigtig mange af dem overtog min onkel, og han elskede de hjemmestrikkede af slagsen.
Min farmor lever ikke mere, så man kan godt regne ud, at min onkels skuffe med hjemmestrikkede strømper er blevet tom.
Da  han snart fylder 60, spurgte jeg ham, hvad han ønskede sig, at der kom et meget hurtigt ja til forslaget om nogle strømper fra mine pinde.Jeg gik derfor i gang med at lede efter en opskrift på herresokker, for jeg ønskede også at udfordre mig selv og ikke kun lave noget i glatstrik.
Valget faldt på "Sokker ala Gerd", som er en opskrift, som min søde veninde, Cita, har designet. Cita har siden "Cita's Sokkerier" på Facebook, hvor hun sælger sine designs for 20 kr. pr. opskrift. Det er samtidig et tillidsbaseret salg, hvor man betaler via mobilepay og selv downloader. For Cita er det en hjertesag at hjælpe folk, der er ikke har så meget at gøre godt med, og derfor går de 4 kr. til velgørenhed."Sokker ala Gerd" er let at gå til, og selvom jeg er forholdsvis nybegynder hvad angår snoninger, så gik det ret let.
Jeg har dog klokket i mønstret, så derfor vil den opmærksomme se, at mine sokker har rib på hele skaftet og også på overfoden. Jeg opdagede nemlig først fejlen, da jeg nåede hælen på den første sok, men da det ikke gør noget og oven i købet gør, at strømperne sidder godt ind til foden, valgte jeg at fortsætte strikningen og lave begge sokker på den måde.Om lidt over en uge skal sokkerne foræres væk. Jeg må sige, at jeg er spændt på, om de passer fod str. 44 ;-)


8 kommentarer:

 1. De er godt nok flotte. Jeg tror han kommer til at ønske sig et par mere snart ;)

  SvarSlet
 2. Hvor er de bare lækre! :-D de skal nok bringe lykke! :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. I dag har modtageren fået dem, og jeg tror, at han kunne bruge dem :-)

   Slet
 3. Hvor er de fine - og dejligt at kunne gøre glæde med sine pinde

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Karin - og ja, det er så skønt, når det, man laver, også kan bruges <3

   Slet

Det er altid hyggeligt med kommentarer fra mine læsere, så smid gerne en.