Jeg har før delt opskrifter på forskellige udgaver af små madpandekager.
Udgaven med broccoli, som i øvrigt er min personlige favorit, har jeg aldrig delt, så det må vist være på tide.
Ingredienser ( rækker til ca 6 styks):
ca. 100 g. broccoli (man kan sagtens bruge af stokken også)
ca. 50 g. porre eller løg (skåret i store stykker)
1 dl mælk
ca 3-4 spiseskefulde mel
1 æg
krydderier efter eget valg. Jeg brugte et fed hvidløg (pillet), chiliflager, oregano og salt.
olie til at stege i
Fremgangsmåde:
Kom grøntsager, mælk, mel, æg og krydderier i en blender, og blend hele molevitten sammen til en "dej". Hvis dejen er for lind, tilsæt da mere mel, og er den for tør, tilsæt lidt mere mælk.
Varm panden op med olien og hæld dejen ud i små klatter - ca. på str. med en knyttet hånd.
Steg pandekagerne på begge sider.
Stegningen er lettest at styre, hvis varmen ikke er for kraftig. Måske det er nødvendig at komme mere olie på panden, når pandekagerne vendes første gang.
Broccolipandekager sammen med gulerodsudgaven |
Hvor ser de lækre ud.
SvarSletDet synes jeg også, at de er.
SletDe smager bare så godt ^^
SvarSlet<3
SletØhm... Hvor meget smager de af broccoli?? :)
SvarSletJeg synes ikke, at de smager som fx kogt broccoli.
SletJeg har også spurgt min mand, og han synes heller ikke, at de smager som broccoli normalt gør.
Det lyder som om, du ikke er den store broccolifan ;-)
Hold op de ser gode ud. De skal prøves. Klart! Er vild med broccoli ...
SvarSletJeg kan også godt lide broccoli - bare ikke udkogt :-D
SletDe ser spændende og lækre ud :) Tak for en spændende idé :)
SvarSletVelbekomme, Nanna :-)
Slet