tirsdag den 6. august 2013

DIY - hæklet hagesmæk

Jeg bloggede om hæklet hagesmæk for en uge siden, hvor jeg lovede opskriften på den, når min søster fra Photomusen havde testhæklet opskriften.
Det har hun nu, og her er så opskriften. Der er dog ingen garanti for, om der er sneget sig et par fejl ind. 




Garn: ½ ngl. hvidt 100% id-bomuldsgarn fra Brugsen (50 gram, løbelængde: 170 m) samt en rest grønt af samme kvalitet som det hvide.
Hæklenål str. 2½.
Hæklefasthed: 27 m x (10 rækker stgm + 9 rækker fm) = 10 x 10 cm

Fremgangsmåde:
Hækl 50 lm. Vend med 2 lm.
1.række: hækl stgm i alle lm. Vend med 2 lm.
2.række: hækl stgm i alle stgm. Vend med 1 lm.
3.række: hækl en fm i alle stgm. Vend med 1 lm.
4.række: hækl en fm i alle fm. Vend med 2 lm.
5.række: *1 lm, spring 1 m over, 1 stgm* - gentag fra * - * rækken ud. Vend med 1 lm.
6.række: fm i alle masker. Vend med 1 lm.
7.række: fm i alle masker. Vend med 2 lm.
8.række: hækl stgm i alle masker. Vend med 2 lm.
9. række: hækl stgm i alle masker. Vend med 1 lm.
Gentag 6.-9. række i alt 6 gange.
Nu hækles de to flapper. Først hækles den højre.
10. række: hækl 12 fm. Vend med 1 lm.
11. række: hækl 12 fm. Vend med 2 lm.
12. række: hækl 12 stgm. Vend med 2 lm.
13. række: hækl 12 stgm. Vend med 1 lm.
Gentag række 10. – 13. endnu en gang. Bryd garnet.
Den venstre hækles på følgende måde.
10. række: i den 13. sidste fm sættes garnet til, og der hækles 12 fm rækken ud. Vend med 1 lm.
Fortsæt som ved den højre flap.

Med grønt garn hækles kanten på flg. måde:
1. omg.: Sæt garnet til i venstre flap i hjørnet ind mod halsen. Hækl fm i alle masker. I hjørnerne hækles der 3 masker i samme maske.
2. omg.: Hækl en picotkant: *3 lm, en stgm i første lm, spring to m over, 1 fm*. Gentag fra * - * omgangen rundt. Dog hækles der bindebånd på følgende måde:
I hjørnerne på begge flapper ind mod halsen hækles der ved hjørnemasken 50 lm, vend med en lm, hækl en fm i alle lm.
Bryd garnet og hæft alle ender.

Copyright: Anja Hjorth/Zoomsnoren.
Opskriften må bruges til eget privatbrug. Ikke til produktion i salgsøjemed. 
Opskriften må ikke postet andre steder på internettet.
Hvis du ønsker at oversætte opskriften til et andet sprog, spørg venligst om lov.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Det er altid hyggeligt med kommentarer fra mine læsere, så smid gerne en.