søndag den 28. august 2016

Æblesjalet

"Æblesjalet", fordi opskriften hedder "Granny Smith" og henleder tankerne på æbleblomster, for i opskriften skal man hækle blomster og sy på.
Denne del har jeg udeladt, fordi jeg synes, at det dybe, grønne garn ikke har en nuance, der passer til forårets grønne blade.Det er ca. 14 dage siden, at jeg blev færdig med sjalet.
Det blev også skyllet op og blokket ud, så bladene står helt skarpt.

Anita med bloggen "Photomusen" hjalp med at tage billeder af herligheden.Sjalet er en del af en udfordring, som jeg skrev om i et tidligere indlæg.
Jeg er ret godt tilfreds og stolt af mig selv, at jeg nåede i mål med netop "Granny Smith", når nu har jeg to mislykkede forsøg bag mig. Kort fortalt, så har jeg forsøgt at strikke det to gange før, men begge gange nåede jeg ikke i mål. Første gang havde jeg ikke lært at lave "slå op" korrekt, og anden gang gik der "ged" i mønsterrapporterne. Siden de to sidste forsøg er der gået nogle år, og min strikkeerfaring er blevet noget større. Selvom jeg ikke har strikket ret meget hulmønsterstrik, så var det ikke så indviklet, når jeg først havde strikket mønsterrapporten nogle gange.

Faktisk kunne jeg godt finde på strikke æblesjalet det igen ;-) Opskriften er fra bogen "Sjove sjaler til små og store" af Ilona Petäjämaa.

15 kommentarer:

 1. Wow det er flot! Ja, sikke en flot grøn farve og mønstret står helt skarpt. Jeg kan ikke forestille mig det med blade på - men jeg tror jeg synes, at jeg bedst kan lide det uden - som her, enkelt og super fint. Flot arbejde!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det med små blomster på, som er vist i opskriften, er strikket på tykkere pinde, men det er ret smukt på billedet. Først forsøgte jeg med tykkere pinde som angivet i opskriften, men jeg kunne ikke lide det meget luftige look, så jeg droppede også blomsterne.
   Tusind tak for dine roser <3

   Slet
 2. Hvor er det flot - og hvilken skøn farve!
  Den klæder dig:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Susanne <3
   Jeg kan også godt lide det færdige udtryk.

   Slet
 3. Det er simpelthen så smukt og lækker farve! Nu får jeg helt lyst til at gå med sjal! ❤

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Agnethe <3 Det kan være, du skal til at gå med sjal. Jeg er dog ikke så godt til det. Det bliver for det meste kun til fester.

   Slet
 4. Det er simpelthen så smukt og lækker farve! Nu får jeg helt lyst til at gå med sjal! ❤

  SvarSlet
 5. Sikke et smukt sjal -- flot håndarbejde!

  SvarSlet
 6. Flot sjal! Hvilket garn har du strikket det i?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Rebecca <3
   Garnet er en noget kidmohair fra Ice Yarns.

   Slet
 7. Godt du ikke gav op - det er blevet rigtig flot

  SvarSlet

Det er altid hyggeligt med kommentarer fra mine læsere, så smid gerne en.