torsdag den 9. maj 2013

DIY: hæklet vaskeklud

I et stykke tid har jeg fornøjet mig med at eksperimentere med bl.a. disse hæklede firkanter. Derfor var det oplagt at bruge erfaringerne i en lille ting til søndagens konfirmand.

Jeg synes altid, at det virker lidt tamt bare at komme med et lykønskningskort med penge i, har jeg hæklet en tøset vaskeklud til hende. Den bliver så pakket fint ind sammen med nogle lyserøde og lilla deodoranter - og så vil jeg se, om jeg kan opdrive et stykke lyserød eller lilla sæbe også.

Jeg deler gerne opskriften med jer.
Hæklet vaskeklud
Sød og feminin vaskeklud med blomster-granny square i midten

Mål:
28 x28 cm

Materialer:
1 ngl. hvidt bomuldsgarn (mit er købt i Rema1000)
en rest af henholdsvis lilla og lyserød bomuldsgarn i samme kvalitet som det hvide.
hæklenål str. 2½
nål til at hæfte ender.

Hæklefasthed:
 (6 stgm-grupper samt 6 lm-buer) x 11 rækker stangmasker = 10 cm x 10 cm

Forkortelser:
lm = luftmaske
km = kædemaske
fm = fastmaske
stgm = stangmaske
dbstgm = dobbelt stangmaske
gg = gange
omg. = omgang

Fremgangsmåde:
Hækl 5 lm med lyserød og saml dem til en ring med en km.

1. omg.: 1 lm, 11 fm omkring ringen. Afslut med en km i omgangens første lm. Skift til lilla.
2. omg.: *8 lm, en km i næste fm* - gentag fra * - * 11 gg. Afslut med 8 lm og en km i omgangens første lm. Skift til hvid.
3. omg.: sæt garnet til med en fm i en af lm-buerne. *Hækl 3 lm, en fm i næste lm-bue* - gentag fra * - * 11 gg. afslut med 3 lm og en km i omgangens første fm. Vend arbejdet.
4. omg.: en km i lm-buen, 2 stgm i samme lm-bue, *2 lm,3 stgm i næste lm-bue* - gentag fra *-* omgangen rundt og afslut med 2 lm og en km i omgangens 3. lm. Vend arbejdet.
5. omg.: en km i lm-buen, 2 stgm i samme lm-bue, 2 lm. * I næste lm-bue hækles 3 dbstgm, 2 lm, 3dbstgm. Derefter 2 lm, 3 stgm i næste bue, 2 lm, 3 stgm i næste bue, 2 lm * - gentag fra *-* 2 gg. Afslut med  2 lm, 3 stgm i næste bue, 2 lm og slutteligt en km i omgangens 3.lm. Vend arbejdet.
6. - 14. omg.: start alle omgange med en km i lm-buen og hækl 3 stgm i hver lm-bue(en stgm-gruppe) med 2 lm imellem hver stgm-gruppe. I alle 4 hjørner hækles 3 stgm, 2 lm, 3 stgm i lm-bue på hver omgang.
15. omg.: Som de foregående - dog hækles der med lilla garn.
16. omg.: Som. 6. omg. 
17. omg.: Skift til lyserødt garn. Hækl 2 fm om den første lm-bue, *en fm i hver af de tre stgm fra 16. omg, 2 fm i næste lm-bue* - gentag fra *-* omgangen rundt. Dog hækles der 4 fm i hver af de 4 hjørners lm-buer. Afslut omgangen med en km i omgangens første fm.
18. omg.: Der hækles en picotkant på følgende måde: *3 lm, en stgm i 1. lm, spring 2 fm over, 1 fm* - gentag fra * - * omgangen rundt. I et af hjørnerne hækles der efter fm: 18 lm, 1 fm i samme fm. Stroppen i kluden er nu lavet. Afslut med en km i omgangens første lm. 

Bryd garnet og hæft ender.

Copyright: Anja Hjorth/Zoomsnoren.
Opskriften må bruges til eget privatbrug. Ikke til produktion i salgsøjemed. 
Opskriften må ikke postet andre steder på internettet.
Hvis du ønsker at oversætte opskriften til et andet sprog, spørg venligst om lov.

3 kommentarer:

Det er altid hyggeligt med kommentarer fra mine læsere, så smid gerne en.