tirsdag den 2. april 2013

Det med strikkeprøver

Altså, hånden på hjertet, så er det ikke det, som jeg har gjort mest i....

Denne gang har jeg dog valgt at gøre det, for da jeg ikke kender garnet eller har strikket tøj til mig selv, så kunne det være en god ide lige at se på strikkefastheden.

Det har vist sig at være en god strategi!
Garnets banderole siger pind 4, og det samme gør opskriften. I princippet burde jeg så skulle anvende pinde i str. 4, så bare for at gøre det, lavede jeg en strikkeprøve på pind 4.

Godt valg, for det viste sig, at jeg strikker for stramt, så en strikkeprøve mere med pind 4½ - og sørme om de ikke giver den rigtige fasthed!Da jeg i sin tid læste til lærer og havde håndarbejde, skulle vi lave rigtig mange prøver! Jeg må indrømme, at det ikke var det, jeg var mest fan af, men når jeg nu var i gang med strikkeprøver, valgte jeg også at lave en prøve på selve kanten forneden på den cardigan, som jeg vil strikke, for jeg vil gerne lave den i flere farver. Den strikkede i opskriften er helt ensfarvet, så jeg kunne ikke vide, om det ville se godt ud at bruge med tre farver.


Den fungerer fint, synes jeg.
Det orange er en flæsekant, derefter 4 pinde glatstrik (i opskriften den resterende cardigan strikket i perlestrik) og resten perlestrik.
Jeg har ud fra prøven valgt at strikke første pind med det turkise garn glat for ikke at få retiller i skiftevis brun og turkis, som det kan anes på billedet.

Garnet er i øvrigt Ice Yarns, som jeg tidligere har skrevet om.


Nu ser arbejdet således ud:2 kommentarer:

 1. Helt enig strikkeprøver er kedeligt arbejde - men man kan lære den hårde måde at det kan svare sig. Jeg har strikket en vældig poncho med en masse snoninger på. Efter langt slid kunne jeg kun konstatere at den var for smal da jeg var færdig, og jeg skulle have strikket på en tykkere pind. Øvs.

  Dit projekt ser spændende ud - det er en god detalje at bruge forskellige farver tror jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej, øv at din poncho var for lille - og endda en med snoninger! Jeg har faktisk aldrig strikket noget med snoninger endnu....

   Slet

Det er altid hyggeligt med kommentarer fra mine læsere, så smid gerne en.