torsdag den 2. august 2012

Sesamkyllingelår, fyldte portobellosvampe samt blomkåls"ris"

Der havde et stykke tid ligget nogle portobellosvampe i mit køleskab, så de var udgangspunktet for dagens aftensmad.



Ingredienser og fremgangsmåde - mængden rækker til 2 personer:

kyllinglår:
frosne kyllingelår med rygstykke
sesamfrø
tørret rosmarin

Kog kyllingelårene i ca. 20 min, og pil efterfølgende skindet af.
Læg dem i et ildfast fad, og krydr med rosmarin og sesamfrø.
Giv dem ca. ½time i ovnen ved 200 grader.


Fyldte portobellosvampe:
2 store portobellosvampe
125 g. friskost light
1 fed hvidløg
tørret timian
peber

knus hvidløget og rør det i friskosten sammen med timian og peber.
Fyld svampene med blandingen.
Kom svampene i et ildfast fad, og bag dem i 20 minutter ved. 200 grader i ovnen.

Blomkåls"ris":
ca. 300 g. blomkål
et forårsløg
2 tsk. smør eller margarine
et fed hvidløg
salt

Kog blomkålen mør i vand med lidt salt og mos den efterfølgende. Snit forårsløget i små ringe, knus hvidløget og kom det hele i mosen sammen med smør. Smag evt. til med salt.

Pynt evt. med halve cherrytomater.


VELBEKOMME



4 kommentarer:

  1. Uhmmm det både lyder og ser lækkert ud :D Guf altså og så er et jo mega sundt! Det kan vi lide :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er også lækkert - de fyldte svampe var lidt af et forsøg - det samme med blomkåls"risene". Jeg havde tænkt det som mos, men da jeg lavede det, blev det helt anderledes, men ikke dårligere af den grund.

      Slet
  2. Det smagte rigtig godt - eller det vil sige i hvert fald suppen, for det er den, som jeg har smagt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hmm, ja, for suppen er ikke min opskrift - hehe.

      Slet

Det er altid hyggeligt med kommentarer fra mine læsere, så smid gerne en.